top of page

Nacionalno takmičenje u simulaciji suđenja

Nacionalno takmičenje u simulaciji suđenja u krivičnom postupku tradicionalno je održano u subotu, 24. decembra 2022. godine u Sudnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.


U ulozi tužilaštva i odbrane našle su se četiri ekipe, tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, tim Privredne akademije, ELSA Niš i ELSA Beograd. Pored takmičara, učešće u simulacijama je uzeo veliki boj studenata koji su se našli u ulogama svedoka i sudskih veštaka i na taj način upotpunili simulacije.


Na osnovu poznavanja pravne materije, procesne aktivnosti, javnog nastupa i timskog rada, sudsko veće je bodovalo timove.


Sudsko veće činili su stručnjaci u oblasti krivičnog prava, sudije i advokati: Svetlana Galić, Bojana Savović, Natalija Bobot, Vladimir Vučinić i Nikola Dumnić.

Nakon dve simulacije i odluke sudskog veća, pobedu je odneo tim ELSA Beograd, koji su činili Milica Ražnatović i Igor Tomaš.


Pored sticanja novih znanja i iskustava, bitan segment realizacije ovog i sličnih dešavanja je upoznavanje i zbližavanje studenata, koja će im značiti kako u toku studiranja, tako i kasnije u poslu i budućoj saradnji.


Istog dana ELSA Beograd je potpisala sporazum o saradnji sa advokatom Natalijom Bobot. Na taj način je obeležena uspešna višegodišnja saradnja sa advokatom Natalijom Bobot koja je uvidela značaj naših aktivnosti u vidu pružanja dodatnog obrazovanja studentima prava.

 


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page