top of page

Regionalni događaj "Intellectual Property Law" ELSAxRYCOxEU-WB-SI

Međunarodna konferencija održana je na temu prava intelektualne svojine od 04.11. do 06.11.2022. godine u Konferencijskoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a pod okriljem italijanskog Ministarstva spoljnih poslova i organizacije Regional Youth Cooperation Office (RYCO). Konferencija je nosila naziv ,,IP law” na engleskom jeziku. Pored učesnika iz ELSA-e Beograd, učešće su uzele i ELSA Sarajevo, ELSA Crna Gora, ELSA Severna Makedonija i ELSA Albanija koji su ovom prilikom bili u trodnevnoj poseti Beogradu.


Predavači su bili predstavnici nekih od najeminentnijih advokatskih kancelarija Petošević, Živko Mijatović and Partners (ZMP) i Moravčević Vojnović & Partners in cooperation with Schoenherr, koji su govorili o pravu intelektualne svojine.


Cilj je bilo poboljšanje regionalne saradnje između studenata prava u regionu i promovisanje multikulturalne razmene. Na konferenciji je učestvovalo preko 100 studenata koji su stekli nova znanja iz oblasti prava intelektualne svojine.


Osim konferencije, bitan segment ovog projekta čini i zbližavanje svih učesnika, te su tako organizovana druženja učesnika u pauzama konferencije, ali i večernji izlasci u Beogradu.

 


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page