top of page

PRAVNICI 2K23 - "Choose your career"

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu se 09. i 10. maja održao Sajam zapošljavanja, volontiranja i aktivizma „Pravnici na poslu“ pod slogano choose your career. Cilj projekta je da prevashodno studentima završnih godina studija pruži priliku da stupe u neposredan kontakt sa predstavnicima advokatsih kancelarija i revizorskih kuća, koje nude stručnu praksu ili zaposlenje. Sajam se tradicionalno održava od 2016. godine u organizaciji ELSA – e Beograd.

Ove godine, učešće je uzelo 20 advokatskih kancelarija (Vuković & Partners Law Firm, Janković Popović Mitić, NKO Law, BD2P, GS&M Legal, Vasiljević Legal, Bobot i Partneri, Karanovic Law, Zunic Law, Advokatska kancelarija Sretena Đorđevića i mnogi drugi).

Pored Sajamskog dela, gde su studenti imali prilike da pronađu prakse/zaposlenja, organizovan je i akademski deo Sajma na kojima su predavanja održali predstavnice advokatske kancelarije Vuković & Partners Law Firm, Jelena Plamenac i Jelisaveta Janić, na temu „Parnični postupak – primeri iz prakse“, kao i predstavnica advokatske kancelarije Janković Popović Mitić, dr Jelena Gazivoda na temu „Strane investicije: pojavni oblici i praktični aspekti“. Studentima su obe teme bile veoma interesantne, te su predavanja više imale oblike interaktivne panel diskusije. Predavanje je održao i advokat Miloš Stevanović na temu „Kako postati uspešan“. U sklopu akademskog dela održana je i konferencija na temu „Inflacija i porezi: pravni i ekonomski aspekti“ gde su panelisti bili profesor dr Svetislav Kostić, docent dr Nikola Ilić i predstavnici revizorskih kuća, Ivan Zarubice, senior konsultant u poreskom odeljenju EY, Ana Sladaković, konsultant u poreskom odeljenju EY, Marija Prijić, asistent menadžer KPMG.

Sajam je tradicionalno zatvoren Simulacijom suđenja u krivičnom postupku gde su studenti imali prilke da se oprobaju u procesnim ulogama, pred stručnim većem koje su činili sudija Živko Jevđenijević, advokatica Ana Borović i javna tužiteljka Vanja Ćulibrk.

 


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page