top of page
pravnici na poslu logo za sajt.png
SIMULACIJE PLAVI LOGO ZA SAJT.png
PRAKSA SA FAKSA LOGO ZA SAJT.png
elsa day new logo za sajt.png
balkans legal research logo za sajt.png
sels logo za sajt.png
WELS_LOGO.png

PRAVNICI NA POSLU

Sajam zapošljavanja, volontiranja i aktivizma, koji se od 2016. tradicionalno održava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu svakog maja pod sloganom “CHOOSE YOUR CAREER”.

 

Tokom pet održanih sajmova, preko 60 različitih advokatskih kancelarija je uzelo učešće na sajmu, kao i nekolicina kancelarija javnih izvršitelja, revizorskih kuća i privrednih društava.

 

Cilj projekta jeste pružanje mogućnosti studentima i mladim pravnicima da stupe u neposredan kontakt sa učesnicima sajma koji nude stručnu praksu ili zaposlenje.

SIMULACIJE SUĐENJA

Takmičenje u simulaciji suđenja je jedinstvena aktvinost koju naša organizacija sprovodi nekoliko puta tokom akademske godine i to u različitim formatima.

 

Takmičari imaju priliku da se oprobaju u ulozi tužilaštva ili odbrane, a za koje ih spremaju sami stručnjaci iz tužilaštva i advokature. Sudsko veće čine sudije, javni tužioci, poznati advokati i drugi eminentni pravnici.

 

Jednom godišnje, organizuje se nacionalno takmičenje u simulaciji suđenja gde učestvuju timovi sa pravnih fakulteta iz Beograda, Kragujevca, Niša i Novog Sada.

PRAKSA SA FAKSA

Projekat "Praksa sa faksa" omogućava studentima Pravnog fakulteta da pronađu prakse u advokatskim kancelarijama koje su specijalizovane u različitimg granama prava.

 

Značaj ovog projekta ogleda se u saradnji između naše organizacije i advokatskim kancelarijama koje vrlo često zapošljavaju studente sa završnih godina nakon obavljene prakse.

 

Prošle godine je preko 150 studenata pronašlo praksu uz pomoć naše organizacije, a ove projekat će uključiti prakse u sudovima i kompanijama.

ELSA DAY

Predstavlja međunarodni projekat koji se održava širom cele ELSA mreže počevši od 2013. godine

 

Projekat se bazira na realizaciji jedinstvenog foruma koji svake godine obrađuje novu temu sa akcentom na evropske standarde koji obuhvataju zaštitu i ljudskih prava.

 

Tokom ELSA Day-a, studenti na Pravnom fakultetu izlažu svoja mišljenja o aktuelnoj temi kroz popunjavanje ankete. Dodatno, svaki ELSA Day ima propratni akademski sadržaj gde pravni stručnjaci izlažu svoja posmatranja o temi koja se obrađuje tokom projekta

BALKANS LEGAL RESEARCH GROUP

Predstavlja projekat gde studenti prava i mladi

pravnici širom Evrope, uz podršku akademske

zajednice, sprovode uporedna istraživanja o

aktuelnoj oblasti prava.

 

LRG projekat jeste odlična prilika za studente koji žele da steknu opsežno znanje o zakonodavstvu specifičnih oblasti koje su im zanimljive. Grupe za pravna istraživanja su podržane od strane Saveta Evrope i imaju širok uticaj na društvo, kao i na razvoj zakonodavstva.

 

Prošlogodišnji projekat je realizovan uz pomoć ELSA mreže koja je uključivala 5 zemalja: Bugarsku, Hrvatsku, Mađarsku,Tursku i Srbiju,

ELSA LAW SCHOOLS

ELSA Law Schools - međunarodni program letnjih i zimskih škola koje se održavaju na teritoriji cele Evrope, a od 2018. godine ELSA Beograd, zajedno sa najprestižnijim evropskim fakultetima , organizuje ovaj projekat.

Pored obaveznih predavanja, projekat je

namenjen približavanju kulture, istorije, načina življenja u Srbiji, kroz posete državnim institucijama i znamentiostima Beograda.

bottom of page