top of page

Tribina "Korak ispred organizovanog kriminala"

Da li ste se ikad zapitali kako tajni agenti poput onih u filmovima izgledaju u realnosti?


Tribina pod nazivom „Korak ispred organizovanog kriminala“ održana je dana 26.10.2022. godine u Amfiteatru I Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ticala se upravo ove teme. Naši uvaženi gosti i govornici su bili advokat i bivši predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor, advokat i bivši sudija Krsto Bobot a bezbednosni apsekat predstavio je direktor i osnivač "Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost " Darko Trifunović.


Tribina je obradila zakonske uslove za primenu posebnih dokaznih radnji, pojam agenta provokatora, uslove za sakupljanje dokaza putem tajnog nadzora komunikacije, tajnog praćenja i snimanja, kao i ulogu posebnih dokaznih radnji u borbi protiv organizovanog kriminala.Tribini su pored studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prisustvovali i studenti Fakulteta Bezbednosti, učenici srednjih škola „Kosta Cukić“ i EPA, koji su imali priliku da saznaju više o najinteresantnijim aspektima krivično-procesnog prava, ali i da čuju analizu pomenutih instituta iz nekoliko uglova, kao i konkretne primere iz prakse predavača.


Na kraju tribine, studenti su postavljali pitanja predavačima, a govornici su im svojim odgovorima još bliže objasnili pojam i primenu posebnih dokaznih radnji.


Cilj organizovanja tribine je bliže predočavanje studentima gore navedene teme, kao i upoznavanje studenata sa primenom instituta prikrivenog islednika u praksi i sa ulogom posebnih dokaznih radnji u borbi protiv organizovanog kriminala.

 


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page