top of page

Tribina "Pravila igre - pravo na sportskim terenima"

Karakteristika svakog sporta su pravila kojih se učesnici moraju striktno pridržavati. Neophodno je da i van sportskih okvira svi segmenti takmičenja ove vrste budu pravno regulisani.


Više o ovoj temi se govorilo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dana 12.05.2022. godine kada je organizovana tribina „Pravila igre – pravo na sportskim terenima“ od strane ELSA Beograd u čast kraja sajma „Pravnici na poslu – Choose your career“, jednog od najvećih projekata ove organizacije koji se održao u periodu od 10. do 11. maja.


Uvaženi govornici tribine bili su eminentni diplomirani pravnici: Miodrag „Miško“ Ražnatović, Ilija Dražić i Filip Blagojevic. Miško Ražnatović je osnivač i izvršni direktor agencije „BeoBasket“ koja zastupa jedne od najboljih košarkaša u Evropi i svetu, uključujući i Nikolu Jokića i Vasilija Micića o čijoj je karijeri i preprekama pričao. Ilija Dražić je ugledni advokat sa skoro 40 godina radnog iskustva, bio je arbitar sportske arbitraže Košarkaškog saveza Srbije, kao i član upravnog odbora košarkaškog kluba Partizan. Filip Blagojević radio je u advokatskoj kancelariji za sporstko pravo i arbitražu Martens iz Minhena i BAT-u, a takođe je učestvovao u preko 100 sportskih arbitraža.


Prisutni studenti imali su priliku da saznaju više o ovoj temi, ali i o sledećim aspektima kao štp su: pregovori u sportu; različite vrste ugovora u sportu (menadžerski, sponzorski, ugovori o transferu igrača, ugovorima o pravima i obavezama igrača) interesima igrača/sportista, rešavanju sporova – sportskoj arbitraži, kao i o zanimljivim slučajevima iz prakse.


Za sve ljubitelje prava i sporta, ovo je bila prava poslastica. Studentima je tribina omogućila da saznaju više o pravnim aspektima u sportu od strane najboljih u svom poslu.

 


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page