top of page

Tribina "Pravila igre van terena – dopingom do medalje ili diskvalifikacije"

U duhu početka Svetskog prvenstva, ELSA Beograd je dana 23.11.2022. godine uspešno realizovala tribinu pod nazivom „Pravila igre van terena – dopingom do medalje ili diskvalifikacije“ u amfiteatru II Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.


Na tribini su govorili prof. dr Milica Vukašinović Vesić, prof. Nenad Đurđević i bivši atletičar i sportski direktor Srpskog atletskog saveza Mihail Dudaš. Odziv posetilaca je bio veliki, u publici su činili studenti Pravnog i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predstavnici studentske organizacije SEFA sa Ekonomskog fakulteta, ali i svi zainteresovani za ovu uvek aktuelnu temu.


Uvaženi predavači su na sjajan način obradili temu dopinga u sportu. Direktorka Antidoping agencije Milica Vukašinović Vesić približila je temu sa medicinske strane, dok je prof. Đurđević govorio o pravnom aspektu teme, upoznavši sve prisutne sa pravnom regulativom zabrane dopinga u sportu, svrhom i značajem borbe protiv dopinga, kao i slučajevima iz prakse.


Mihail Dudaš, na osnovu svog velikog iskustva tokom sportske karijere, na interesantan način je predočio gostima sa kojim se problemima sportisti sreću povodom dopinga i na koji način iz ugla sportskog direktora Srpskog atletskog saveza posmatra borbu protiv dopinga u sportu.


Nakon predavanja, otvoren je prostor za diskusiju kada su svi zainteresovani imali priliku da govornicima postave pitanja u vezi sa temom.

 


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page